Dåliga tecken är bra tecken?

THSS webredaktions Johan Sköld skriver om att växa upp som medgångssupporter för att sedan vara tvungen att vänja sig av med det i takt med motgångarna hos sitt hjärtas fotbollslag. Men drömmen finns där. Och växer…

Ni som liksom jag blev Tottenham-fans i början av 80-talet var medgångssupportrar. Två raka i FA-cupen, en UEFA-cupvinst: det är bara att erkänna. Senaste, jag vet inte hur många, åren har vi aldrig slutat på någon av de första eller sista sex platserna i Premier League. Fansen som gillar att plågas är numera Hetsporrar medan andra intagit vår behagliga 80-talsposition.

Inför varje säsong är jag säker på att det skall vända. En Europaplats är ju allt vi begär. Till att börja med. Katalysatorn för vändningen stavas ny tränare eller nyförvärv. Ok, låt oss bena upp det hela lite.

Tränaren:
Jacques Santini, som gav säsongskortsförköpen en rejäl skjuts, har efter Frankrikes sorti ur EM mot Grekland (för mycket Arsenalspelare i laget) fått börja sitt lagbygge i en förtroendemässig uppförsbacke. Var helt säker på att han skulle dra med sig spelare som han tränat i Lyon och i Les Bleus. Nu är jag inte lika säker. David Trezeguet har jag aldrig trott att han skulle komma till Spurs, men att spotta på tränaren!?

Nyförvärven:
Förra året spenderade vi nästan mest pengar i ligan, oljemiljardärer göre sig icke besvär, på nyförvärv men det resulterade i en fjortonde plats.

Och sen har vi den Redknappska förbannelsen att tampas med. Skador alltså. Låter Jamie få den tvivelaktiga äran att sätta namn på förbannelsen. Jag minns fortfarande hans skott i krysset från 30 meter i Reds-tröjan och säsongen efter var han liljevit. Vilken glädje! Och vad hände…

Christian Ziege, som i mina ögon var en världsspelare, minns jag särskilt från en utmärkt insats mot Man City för två år sedan. Tror det var i matchen efter som han blev långtidsskadad. Men det här är historia nu. Även om dessa killar gladde mig för flera försäsonger sedan.

Under veckan har jag provspelat alla nyförvärv det surras om i FIFA 2003. Jo tack, längtan till säsongspremiären kan ta sig de mest oväntade uttryck. Men kan datorspelens värld möjligen ge någon vägledning? Jag hoppas inte det! Edgar Davids var suverän i en halvlek, men sedan blev han glidtacklad bakifrån av en Everton-spelare. ”Edgar Davids, allvarlig skada, knä” stod det på skärmen. Misströsta ej, tänkte jag. 15 matcher senare gjorde samma Davids första bollmottagningen efter skadeuppehållet på sin centrala mittfältsposition. Vände bort en spelare och skulle sedan slå en genomskärare till en djupledslöpande Defoe. Ny glidtackling. Ny skada. Man undrar om detta skulle hänt om jag spelade med något annat lag?

Om vi nu återvänder till den analoga världen säger ett rykte att Frank Arnesen vill köpa Dennis Rommedahl från PSV Eindhoven som under EM drogs med en lårskada. Gissa om han kommer vara ett rehab-offer om han kommer till Spurs…

Men misströsta inte! Det är precis detta vi behöver! Motgångar, om man nu kan kalla ovanstående för detta, skall komma innan säsongen och inte under. Skulle man rentav kunna säga att det ser riktigt bra ut?

Johan Sköld

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte att publiceras.Markerade fält måste fyllas i *

*