Namninsamling för Darren Andertons testimonial

Darren Anderton gjorde 299 Premier League-framträdanden för Tottenham. Totalt blev det 12 år i liljevita färger och 2004 lät klubben honom lämna när hans avtal löpte ut. Dock tackades Anderton aldrig av klubben med en testimonial. Något som är väldigt vanligt när klubben och oftast deras fans vill hedra och hylla en trogen tjänare till klubben.

Tottenham gjorde det senast för Ledley King för några år sedan när man hade en testimonial och en match med gamla och dåvarande spelare i Tottenham. En match som många minns för att Lewis Holtby glidtacklade domaren, Howard Webb till stora applåder och mycket skratt (se klippet här).

Orsaken till att Anderton inte fick en testimonial är något oklart – Han hade en del skador under sin karriär och under den sista perioden innan hans kontrakt löpte ut trodde Anderton att klubben önskade förlänga kontraktet. Något som inte hände och enligt källor skall Daniel Levy och Anderton varit oense under en tid om situationen.

Detta har dock nu lett till att brittiska fans startat en namninsamling för att Darren Anderton skall få en egen testimonial och hyllas.

Motiveringen främst är att Anderton var en spelare som var otroligt lojal mot sin klubb i en tid där många spelare bytte klubbar regelbundet samtidigt som han var en fantastisk spelare på planen.

Stephen Tracy som startat insamlingen beskriver hans lojalitet på följande sätt – Lojalitet är ovanligt i dagens fotboll och Darren var utan tvekan lojal mot Tottenham.

Om du vill delta i namninsamlingen för Darren Andertons testimonial så kan man skriva upp sig här.

På kort tid har insamlingen samlat ihop över 1700 namn på knappt ett dygn. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*