Barcelona jagar Pochettino?

Luis Enrique meddelade tidigare i våras att han tänker lämna sitt uppdrag som tränare för F.C. Barcelona efter nuvarande säsong. Detta startade omgående en serie spekulationer från media. Vem skall ersätta Enrique och ta rollen som tränare för en av världens absolut största fotbollsklubbar?

En av kandidaterna enligt media är Mauricio Pochettino – Orsaken till det skall vara att Pochettino har erfarenhet av La Liga både som spelare och tränare i Espanyol. Samtidigt har han gjort en fantastisk resa som manager för Espanyol som Southampton och nu Spurs. Samtliga tre klubbar har haft begränsade förutsättningar för framgång och ändå har han lyckats säkra framgång och utveckling. Framför allt inom Tottenham har han tagit ett trasig lag med en brusten karaktär och gjort om det till en toppklubb inom Premier League.

Det är bland annat The Mirror och ESPN med fler som därefter rapporterat i förra veckan att Pochettino och Barcelona skall ha träffats på en restaurang för att diskutera.

Pochettino har tidigare på en presskonferens förklarat att han inte kan tacka ja till Barcelona om han skulle bli erbjuden jobbet. Orsaken till det var primärt att han så väl spelat som tränat i Espanyol, en annan Barcelona-klubb.

Enligt källor till ESPN skall Tottenham ha känt till mötet, precis som förra året när Sir Alex Ferguson träffade Pochettino för en lunch på en restaurang i London.

Källorna hänvisade även till att Pochettino sedan tidigare kände en av parterna från Barcelona som deltog vid lunchen och representerade Barcelona, nämligen presidenten, Josep Maria Baromeu, som skall vara en god vän sedan tidigare.

Skall Spurs-anhängare vara oroliga av dessa rykten? Vi vill faktiskt säga nej, det skall man inte vara. Det är många tidningar som påstår att denna ”middag” skett men ingen kan riktigt säga var, när eller hur den har skett. Samtidigt är det år 2017 och inte en enda bild finns på detta.

Senaste gången vi var oroliga var när Pochettino träffade Sir Alex Ferguson och bara någon dag efter det så förlängde Pochettino sitt kontrakt. Samtidigt vill vi också tro att Pochettino inte vill ta Barcelona-jobbet, mycket tack vare hans status i Espanyol-lägret där han är än idag en högt uppskattad spelare och tränare för sina insatser.

Dock kan vi förstå att Barcelona ser honom som ett bra alternativ – Talar så väl spanska, engelska och franska flytande och har direkt erfarenhet av Spanien som så väl tränare och spelare samtidigt som gjort otroliga resor med Espanyol, Southampton och nu Tottenham.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.