Teemu Tainios son ansluter till Spurs

Det må vara tyst kring Spurs på transferfronten när det gäller Pochettinos trupp. Men, finsk media rapporterar att sedan en vecka tillbaks är Teemu Tainios son Maximus klar för Spurs akademi. Den 15 år gamla mittfältaren kommer ansluta till Tottenhams akademi i juli och har ett kontrakt som därifrån sträcker sig just nu två år framåt i tiden.

Maximus Tainio beskrivs som en mittfältare som har en god förmåga att förutse händelser och förstå spelet samtidigt som han sägs ha en bra försvarsförmåga.

Maximus ansluter från HJK Helsingfors, samma klubb som pappa Teemu avslutade sin spelarkarriär i.

Pappa Teemu började sin karriär i finska FC Haka innan han lämnade för Frankrike och Auxerre där han gjorde 150 framträdanden och 14 mål som mittfältare innan Spurs fick upp ögonen för honom. Väl i Spurs blev det 61 framträdanden och 3 mål samt en pokal från ligacupen efter en dramatisk final mot Chelsea där Teemu hoppade in i andra halvlek. Ett inhopp där finnen än idag är ihågkommen för sitt gula kort när han tog för lång tid på sig vid ett inkast och började bråka med Chelsea-anfallaren Drogba. Ett tjafs som slutade med att Teemu pekade på resultattavlan och skrattade samtidigt som han tittade på Drogba. På tavlan stod det 2-1 till Spurs som också blev slutresultatet.

Se gärna det legendariska ögonblicket här.

Väl efter Spurs blev det sessioner i Sunderland, Birmingham, Ajax och New York Red Bulls innan han valde att avsluta karriären i finska HJK.

Med det sagt, lycka till Maximus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.