Tottenham – Swansea, 5-0

Det är inte en gigantisk seger för Tottenham – Man möter ett svagt, oinspirerat och trött Swansea utan självförtroende som man relativt snabbt och effektivt slår ut. Men, är det inte en viktig seger för Spurs? Jo, den är så viktig att det inte går att beskriva. Som vi sa i vår artikel inför avspark – Tottenhams självförtroende har inte varit på topp. Man har kraschlandat i Champions League, fått sig en tuff smäll av Chelsea samtidigt som truppen inte presterat på en förväntad nivå i ligan och utöver detta har man haft skador på några nyckelspelare så som Harry Kane, Toby Alderweireld och Erik Lamela under en period.

Pochettino nämnde inför matchen under sin presskonferens att denna vecka var den första veckan laget har kunnat tränat och förberett sig inför avspark ”som vanligt” och haft en hel vecka på sig att ladda upp. Spel i cuper och Europa gör att man jämnt och ständigt endast har ett antal dagar och att detta orsakat en dålig form när man haft motgångar inte hunnit bearbeta det.

Detta märktes idag – Tottenham visade en annan glöd än vad man sett senaste veckorna. Det var Kane, Son, Alli, Eriksen, Wanyama, Walker. Skott från höger och vänster med en annan intensitet än vad vi sett tidigare. Swansea stod emot och Tottenham stångade sig fram, om och om igen. Swansea håller ut nästan hela vägen till halvtidspaus men det går inte. Dele Alli bryter sig in i straffområdet och får en smäll av Swanseas försvar. Straff. Harry Kane. Boom. 1-0, tack!

Det var otroligt viktigt för Spurs – Det vart en annan stämning på plan, Spurs gasade på ytterligare sista minuterna innan halvtidsvilan och ett läge öppnar sig för Son som drar till på halvvolley. 2-0, wow. Elegant avslut minst sagt.

Swansea kommer tillbaks i andra halvlek genom att direkt byta ut Fulton och ta in den klassiska anfallaren Llorente.

Effekten för svanarna uteblir helt och Tottenham kör vidare direkt i samma tempo som i första halvlek. Kane slår till igen efter ett starkt arbete av Son, 3-0.

Tottenham slutar inte där – Ett anfall från kanten ställer Fabianski helt fel och Eriken får tackla in 4-0. Dansken nöjer sig inte där. Sissoko, Winks och Onomah får komma in i slutet av matchen och fransmannen Sissoko assiterar dansken som gör 5-0 på tilläggstid.

Ett svagt Swansea besegrades utan större problem – En svår match? Nej, absolut inte. Skall vi njuta av vinsten? Ja, absolut. Fans, klubben och laget samt Pochettino behövde det här. Här näst väntar CSKA Moskva på onsdag följt av Manchester United borta på söndag därefter.

Efter en serie motgångar och utmaningar så är det precis en sånhär match som behövs – Oavsett motstånd.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*