Rapport: Bournemouth 0-0 Tottenham

Frustrerande, mållöst och frustrerande. Mötet på Vitality Stadium slutade 0-0. Ett rättvist men jobbigt resultat.

Tottenham gick in i matchen med i stort sett bästa elvan sett till tillgängliga spelare. Toby Alderweireld och Harry Kane spelade som väntat inte, men Danny Rose återhämtade sig från sin fotskada och tog en startplats. Även Mousa Dembélé spelade från start, för endast andra gången den här säsongen. I Bournemouth blev Eddie Howe tvungen att göra två ändringar från förra matchen. Formstarke Junior Stanislas ersattes av norrmannen Joshua King på grund av en vadskada och Andrew Surman, som stod skriven i startelvan som annonserades timmen innan, mådde inte bra under uppvärmningen och Dan Gosling hoppade in i hans plats. Harry Arter, som inför matchen var tveksam till spel, behöll sin plats i elvan.

Matchen började intensivt då båda lagen pressade varandra och bollen inledningsvis mest skickades runt på mittplanen. Mauricio Pochettino valde att återgå till 4-2-3-1 i den här matchen med Victor Wanyama och Dembélé på mittfältet framför backlinjen. Inne i Vitality Stadium var Spurs-fansen högljudda och ”I love Eric Dier”, ”We’ve got Alli” och ”Ohh Mousa Dembélé” hördes högt. Men på planen var det betydligt sämre. Fem minuter in i matchen fick Bournemouth matchens första läge, och det var ett jätteläge. Det kom efter en kort hörna från hemmalaget och bollen hamnade på något sätt hos Charlie Daniels, vars skott på mål träffade Hugo Lloris ben, ribban och ut till ännu en hörna, ännu en jätteräddning av Lloris alltså. Det var början på vad som skulle bli en tids ”dominans” av Bournemouth, som satte press på varje Tottenham-spelare som hade bollen. Och av att döma på vår respons på deras presspel såg vi inte alls ut att trivas med det.

Första 15-20 minuterna var helt klart Bournemouths och det var först efter Erik Lamelas skott som träffade stolpen som Tottenham blev aningen bättre. Christian Eriksen fick senare även han iväg ett skott som tog på Arter och var på väg att smita sig in i högra hörnet men Artur Boruc hann ner och kunde styra ut. Heung-Min Son sprang mycket i djupled och fick två bra lägen, men blev avvinkad för offside vid båda tillfällen. Chanserna var inte många varken åt det ena eller andra hållet, utan det var gula kort man mest fick se. Lamela, Jan Vertonghen, Dele Alli och Rose samt Gosling för hemmalaget fick alla varningar under första halvlek och den förstnämnde kunde blivit utvisad när han gick in hårt mot Jack Wilshere men kom undan. Halvlekens sista märkvärdiga moment var när Arter vann bollen på offensiv planhalva, Wilshere plockade upp den och drog iväg ett inlägg som träffade Callum Wilsons panna och gick strax ovanför ribban. Domaren blåste av första 45 och jag, och många andra Yids, var frustrerade över hur det såg ut. Många ville att Lamela skulle bytas ut, och det helt förståeligt då han stod för en mängd bolltapp.

Vi gick alltså in i andra halvlek i hopp om förbättring, och det blev det en aning. Intensiteten från första halvan fortsatte och redan tre minuter in kom första läget när Dele avfyrade ett hårt lågt skott som räddades av Boruc. Tre minuter efter det blev det två bra lägen tätt inpå varandra för oss. Först levererade Eriksen en elegant bakåtklack till Lamela som från strax utanför mittcirkeln drev med bollen med två jagande Bournemouth-spelare bakom sig och efter vad som kändes var en evighet hann spelarna ikapp argentinaren och hans skott kom försent. Andra läget var också Lamelas, då han fick bollen till vänster om målet och försökte sig på ett skott i första krysset likt det som gick in mot Newcastle i sista matchen förra säsongen (förlåt att nämner det), men den här gången gick försöket precis över.

Spurs spelade helt klart mycket bättre i början av andra halvlek än vad man gjorde under hela första, och det var mycket aktion runt Bournemouths straffområde. Lamela slog en frispark som hamnade i Borucs famn och man kände att Pochettino under pausen sagt åt spelarna att rycka upp sig. Men sen, efter första 25 minuterna, kom Bournemouth tillbaka in i matchen och fick ett vasst dubbelläge. Först nickade inbytte Benik Afobe ner till Wilshere som laddade för skott innan Wanyama störde och petade bort, dock inte längre än till Max Gradel som sköt på Vertonghens offrade vänsterben. Senare hettade det till när avbytaren Moussa Sissoko och Arter hamnade i bråk efter att fransmannen armbågade Bournemouth-mittfältaren medan han höll på att ta bollen för inkast. Arter låg på marken ett tag innan han reste sig upp och knuffade till Sissoko i ryggen. Det resulterade i en spelarsamling som stoppade bråket innan det verkligen hände. Armbågen kunde lika gärna lett till utvisning på vårt nyförvärv, men han klarade sig utan varning. Resterande minuter av matchen handlade om smålägen åt båda hållen, men inget märkvärdigt och mötet på Vitality Stadium slutade Bournemouth noll, Tottenham noll.

Detta oavgjorda resultat gjorde att Spurs klättrade upp till en tillfällig tredjeplats på lika många poäng som ettan och tvåan. Dock kan vi se oss bli passerade av två lag efter omgångens slut samtidigt som distansen till Manchester City och Arsenal över oss blir tre poäng om de vinner, och det är därför det är en massiv frustration bland fansen efter dagens resultat. Vi är nu segerlösa sedan landslagsuppehållet och även mållösa senaste två matcherna. Försvaret gör hyfsat stabila matcher, men sista tredjedelen har varit en besvikelse. Många frågade sig även varför Pochettino gjorde de bytena han gjorde. Två av våra mest formstarka spelare, Dele och Son, satt båda på bänken med 20 minuter kvar av matchen och hade blivit ersatta av Sissoko och Vincent Janssen, som båda inte alls spelat bra sedan deras ankomst till klubben. Nu är frågan om det fortsätter såhär, med brist på kreativitet i sista tredjedelen, eller om Liverpool i veckan blir matchen vi rycker upp oss i.

Min Man of the Match går egentligen till Bournemouths Arter, som var helt enastående och såg ut att vara exakt överallt på planen. Han vann tackling efter tackling och stod för en insats som glädje Bournemouth-fansen på plats. I Spurs spelade Wanyama, Dembélé och Vertonghen bäst, men skulle jag välja en vore det The Big Kenyan. Han har nu flera matcher i rad varit vår bästa spelare på planen och petat Eric Dier på det sittande mittfältet. Förhoppningsvis kan fler spelare nå hans nivå i kommande matcher.

En ”honourable mention” går ut till Kyle Walker, som gjorde sitt 200:e framträdande för Tottenham. Han har verkligen var med i vårt och torrt.

Startelvor:

BOURNEMOUTH (4-2-3-1): Boruc – Smith, Francis, Cook, Daniels – Gosling, Arter – King (Fraser, 88′), Wilshere, Ibe (Gradel, 60′) – Wilson (Afobe, 82′)
TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris – Walker, Dier, Vertonghen, Rose – Wanyama, Dembélé – Lamela, Dele (Sissoko, 72′), Eriksen – Son (Janssen, 62′)

Varningar: Gosling (39′), Gradel (67′) || Lamela (17′), Vertonghen (35′), Dele (37′), Rose (43′)

 

Skrivet av Faris Geresu

One comment

  1. Lite för mycket av sparka och spring tycker jag. Hoppas på bättre spel i nästa match😆

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.