Inför Bournemouth – Tottenham

Premier League, Champions League och nu Premier League igen. Ett intensivt spelschema fortsätter på Vitality Stadium där Bournemouth väntar i omgång nio. 

Två oavgjorda resultat mot West Bromwich och Bayer Leverkusen har bjudits efter landslagsuppehållet, där båda matcherna sett lika ut sett till matchbilderna. En första halvlek med ett flertal chanser som borde satts och avgjort det hela, och en andra halvlek där vi mest försvarade och senast i Champions League bokstavligen räddades av Hugo Lloris. Men nog om det som hänt, och blickarna mot vad som komma skall. Ännu en bortamatch, denna gång en resa till Englands sydkust.

Bournemouth ser ut att ha cementerat sin plats i Premier League för en tid framöver. Sedan flytten upp inför förra säsongen har man inte varit rädda för att spela sitt spel och har belönats för det. Man slutade på hyfsat stabila fem poäng över strecket, och ligger för närvarande på plats 11. Tre vinster på senaste sex matcherna har det blivit och sist blev det vinst med hela 6-1 hemma mot Hull efter uppvisning av främst Junior Stanislas och Callum Wilson. Lagets manager, Eddie Howe, var en av tränarna som förra säsongen hyllade Tottenham som ”det bästa laget vi mött” men inför helgens match har det varit Mauricio Pochettino som hyllat den unge engelsmannen, vars spelstil imponerat på vår argentinare.

Men trots detta ”imponerande Bournemouth” var de nog det lättaste laget vi mötte förra säsongen (åtminstone en av dem). 8-1 blev det sammanlagt. I första mötet på Vitality Stadium kunde Matt Ritchie inte hjälpa sitt dåvarande lag till poäng med sitt tidiga 1-0-mål, då ett Harry Kane-hattrick och ett mål var av Erik Lamela och Mousa Dembélé gjorde att slutresultatet blev 5-1 till Spurs. På White Hart Lane svarade vi på Ritchies tidiga mål i mötet innan med ett ännu tidigare mål av Kane i en match som slutade 3-0 till oss.

Tittar vi på läget i våra motståndares trupp bekräftade Howe under fredagens presskonferens att Brad Smith och Lewis Cook definitivt missar matchen medan det är osäkert kring Harry Arter och Max Gradel, som båda kan komma att spela imorgon. Bournemouth har inga avstängningar.

För Tottenhams del drabbades laget av vad som alla var rädda för skulle vara ett säsongsavgörande avbräck när Toby Alderweireld klev av i stora smärtor mot West Bromwich, och det ryktades om att han skulle vara borta i flera månader. Sedan dess har det bekräftats att det ”bara” handlade om en nervbrist i benet och att han borde vara tillbaka i spel snart. Däremot berättade Pochettino i presskonferensen under torsdagen att Alderweireld inte kommer spela mot Bournemouth. Han avslöjade även att Danny Rose är tveksam till spel efter att ha fått en fotskada mot Leverkusen och det ser ut som att det kommer att vara osäker fram till matchdagen. I övrigt är Harry Kane på god väg tillbaka och började i torsdags träna på egen hand, men en comeback imorgon kommer givetvis inte hända.

Uppgiften imorgon kommer främst bli att stoppa Bournemouths farliga och kvicka anfall. Med Stanislas, Jordon Ibe, Wilson och Joshua King kan särskilt omställningarna bli riktigt farliga, och med Eric Dier i stället för Alderweireld och Ben Davies på vänsterbackspositionen skulle jag inte bli förvånad om det blir på det sättet Bournemouth skapar sina farligaste lägen. Däremot borde det inte vara något som stoppar oss från tre poäng. Bournemouths startelva har inte ändrats mycket från i fjol, då endast Jack Wilshere gått in och tagit en plats, och spelar vi som vi gjorde under båda drabbningarna förra säsongen borde det bli vinst.

Matchen är en tidig 13:45-match, och en seger skulle ta oss upp på en tillfällig förstaplats. 21 poäng av 27 möjliga efter nio matcher hade varit fantastiskt och en stämpel som tydligt skulle synas, men även ignoreras av media. Men men, ännu en ”under radarn”-säsong skulle jag inte klaga på. Hur som helst: COYS!

Förväntade startelvor:

BOURNEMOUTH (4-2-3-1): Boruc – Smith, Francis, Cook, Daniels – Surman, Gosling – Stanislas, Wilshere, Ibe – Wilson
TOTTENHAM (4-2-3-1): Lloris – Walker, Vertonghen, Dier, Davies – Wanyama, Dembélé – Lamela, Dele, Eriksen – Son

 

Skrivet av Faris Geresu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.