Bayer 04 Leverkusen v Spurs 0-0

Ny vecka fullt med fotboll var min tanke så fort jag slog upp ögonen på måndagsmorgonen. Först tänkte man att man skulle se de prestigefyllda ”derbyt” mellan Liverpool och Manchester United som en grym förmatch till nästa dags Champions League. Tyvärr blev de ju inte måndagsmatchen mellan Liverpool och Man Utd så spännande där man fick se två fantasilösa motståndare utan någon egentlig idé. 0-0 kändes efter matchen som det mest rättvisa resultatet och det kan ha varit en av säsongens tråkigaste matcher jag sett. Usch tänkte man. Tänk om Spurs skulle göra samma misstag i morgon, borta mot Leverkusen.

Tisdagen var ju veckans höjdpunkt med Leverkusen – Spurs och sen fortsätter veckan med massor av bra matcher varje dag. Kan man annat än att älska det.

När man sen fick reda på att Alderweireld och Walker inte kunde delta i tisdagens möte så blev man ju ännu mer orolig. Toby som utan tvekan hör till snacket som en av ligans bästa mittbackar (om inte den bästa), och Walker som inlett säsongen helt strålande. Nu vet jag att vi har bra backup till dem. Men det är fortfarande skillnad.
Hur som helst så blev kvällens startuppställning enligt följande (4-1-4-1).

Lloris
Trippier Vertonghen Dier Rose
Wanyama 
Lamela Dele Eriksen Son
Janssen

Avbytare: Vorm, Carter-Vickers, Davies, Dembele, Winks, Onomah, Sissoko

 

Matchens första halvlek tillhörde Spurs! Det finns inget snack om saken. Leverkusen började kanske bäst genom att sätta en enorm press och skapade genom den en del halvchanser. Klart man var lite orolig här. Den pressen som Leverkusen satte var ju inte något vi var vana med sen Premier League. Där är det ju vi som sätter den pressen.
Men här visar grabbarna att dom kan spela boll även under press. T.om Leverkusen publiken applåderade när grabbarna elegant spelade sig ur svåra knipor under extrem press.b Och här var det precis som att Leverkusenspelarna själva insåg att det inte var lönt att pressa bollhållare mer – och Tottenham tog över matchen helt. Spurs skapade en hel del chanser och visst borde det ha blivit mål både en och två gånger. Nu tänker jag ju framförallt på Dele Alli’s nick som han stenhårt missar mål med. Sitter den någonstans på mål så är de mål.
Men det skulle inte bli något mål.

Andra halvleken så verkade det som Spurs kom in med ett helt annat lag och likaså för Leverkusen. Här hade Spurs inte mycket att hämta. Leverkusen tog över allt och skapade chanser efter chanser. Som tur är så ligger det ett spöke vilande på Hernandez axlar för han kan tydligen inte göra mål mot oss. Tur är väl det för han hade både ett och två lägen där det ska vara mål. Varav de ena där Lloris gör en fantomräddning som t.om. jag förstod hans ilska i då bollen enligt mig var solklart inne tills jag fick se reprisen. VILKEN J-VLA RÄDDNING! De turkiska domarteamet hade hur rätt som helst och målkamera eller ej så var den turkiske straffområdesdomaren säker på sin sak och målkameran i reprisen visade att bollen inte var inne. Har ni inte sett matchen så måste ni in och titta på Lloris räddning för att förstå hur sjuk den är.
Det var inte den enda gången Lloris fick rädda oss. Leverkusen fick många gånger komma rättvända och till avslut i de blöta gräset. Men Lloris visade vilken världsmålvakt han är genom att inte försöka sig på något dumt. Gång på gång stod han som en mur i målet.
Under här så ser ni i bild hur fantastiskt det är att Lloris höll nollan!

1951342-41022334-640-360

Nog många som är besvikna över att det inte blev mer än en poäng i kvällens match men om vi ska vara ärliga så måste vi vara nöjda med de resultatet med tanke på hur det såg ut. Även om det var många spelare som inte nådde upp i sin vanliga klass så är det fortfarande Champions League och många är unga, orutinerade och väldigt nya på denna nivån. Tror det blir helt annorlunda när vi vänder och kör alla dubbelmöten. Då har det gått ur systemet för många unga Champions League-orutinerade Spurs-spelare och pressen har släppt. Sen har dom 85.000-90.000 fans på hemmaplan (Wembley) som stöttar dom i två av tre resterande matcher i gruppspelet.

Danny Rose och Hugo Lloris ska ha de absolut största pluset för kvällens match. Även Dele Alli kan få lite högre betyg än de flesta efter sin första halvlek.

Lite statistik för skojs skull

Leverkusen v Spurs
Skott på mål: 6-1
Skott utanför mål: 7-2
Försök: 16-5
Bollinnehav: 44-56

Om vi säger så här. Ska en match bli 0-0 så ska de se ut som denna matchen gjorde. Där lagen vill något mer än att bara backa hem. Detta var en match som en neutral supporter kan titta på och ändå säga att det var en bra match. Inget av lagen som parkerade bussen och det är väl så det ska vara. Rolig fotboll! Lite det jag ville komma med från mitt inledande inlägg om Liverpool – United.

Nu ser vi fram emot Premier League på lördag klockan 13.30 då Bournemoth står för motståndet. Spännande!

Audere est facere

AV: Christopher Ume Jacobsson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*