Inför Tottenham – Liverpool

När klockan slår 13.30 svensk tid på lördag hoppas jag att allas blickar är fästa mot norra London. Vårt kära Spurs tar då emot Liverpool, ett stort möte redan i den tredje omgången. Det är dessa möten man längtat efter hela sommaren, möten som blir avgörande senare under säsongen och möten som gör att man kan ge sina kompisar med ett Liverpool-hjärta gliringar under en lång tid.
Hur ser förutsättningarna ut?

Vi har börjat trevande, men maskineriet har så smått börjat trampa igång. En pinne borta mot ett taggat Everton för att sedan ta tre pinnar hemma mot Palace är en bra start, och spelmässigt har det sett lovande ut. Vi pressade Palace och det avgörande målet var mer än välförtjänt. Harry Kane väntar fortfarande på det första målet, något som är nog så viktigt för honom. Vi minns förra säsongen då han gick mållös i ett par omgångar, satte ett hattrick borta mot Bournemouth och vips, så stod han där med skytteligavinsten i slutet av maj. Det är så han funkar, och det tror jag är något vi måste lära oss att leva med.

Även Vincent Janssen såg bra ut i sin debut, jag är väldigt spänd på vad han kan erbjuda under säsongen. Lite oroande är Hugo Lloris skada då han ska vara borta i minst 4 veckor. Vi får hoppas att Michel Vorm hanterar vantarna väl under tiden, det kommer att behövas.
Liverpool då? Vinst borta mot Arsenal med 4-3 i öppningen såg bra ut på resultattavlan, men spelet vittnade om ett stundtals huvudlöst försvarsspel, samt en glimrande offensiv. Sadio Mané visade prov på magi, Coutinho likaså. Det gäller att Alderweireld och Verthongen är på tårna samt att speedkulorna Walker och Rose tar sitt hemjobb – det kommer att smälla rejält i kontringarna.

Daniel Sturridge såg rent utav medioker ut mot Burnley och det var han inte ensam om det. Förlusten var en riktig kalldusch för ett Liverpool som trodde sig ha positiva vindar blåsande från premiärvinsten.
Tvåmannaanfallet mot Palace tyckte jag gjorde att Harry Kane hamnade lite i skuggan, men innebar också att Vincent Janssen tog för sig än mer. Frågan är vad som är bäst. Christian Eriksen har varit en besvikelse i två raka matcher nu, och utgår Pocchetino utifrån de två inledande matcherna så ska han vara petad. Detta öppnar ju då upp för en 4-4-2-uppställning återigen, där Lamela och Alli tar varsin kant där de båda kan vandra in i plan för att göra plats i korridorerna för Walker och Rose. Två defensiva i Dier och Wanyama, ett sittande mittfält som man inte tar sig igenom i första taget. Den normala backlinjen med engelsmännen ytterst och belgarna innerst kommer få sig en värdemätare på lördag.
Vi har genom åren haft förbannat svårt mot Liverpool. Vad det kan bero är svårt att säga. En sak som dock är säker att jag hade förbarmats länge över att inte vinna den sista matchen mot Liverpool hemma vårt på kära White Hart Lane.
Kolla även in Lucas Strömberg medverkan i podcasten ”Fotbollsindex” där det pratas mycket Premier League!
Länk: http://www.fotbollsindex.se (avsnitt fyra)

Skrivet av Cesar Fältskär

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*