Inför: Juventus – Tottenham (International Champions Cup)

Mitt under den brinnande svenska industrisemestern sparkar försäsongsturnerningen ”International Champions Cup” igång. Turnerningen har olika s.k. filialer och vårat älskade Spurs spelar i ”Australian Site” tillsammans med lagen Juventus, Atlético Madrid och Melbourne Victory. (länk: http://www.internationalchampionscup.com/territories/au#dQJvrLGfZMxcH7Gl.97 )

Som väntat under en försäsongsturneringen består truppen av sommarens hittills gjorda nyförvärv (Vincent Janssen och Victor Wanyama), flertalet ungdomar/akademispelare och några A-lagsspelare från föregående säsong. Tongivande spelare så som Harry Kane, Toby Alderweireld, Hugo Lloris och flertalet andra stannar hemma, säkerligen baserat på den gemensamma nämnaren att de flesta av dom deltog i sommarens EM slutspel i Frankrike. Full lista på truppen återfinns här: https://www.tottenhamhotspur.se/2016/07/22/truppen-till-international-champions-cup/

 

Vad kan vi förvänta oss av matchen mot Juventus?
Vi kan säkerligen förvänta oss en hel del pendlande spel, ty det är många spelare som tidigare har  spelat väldigt lite matcher tillsammans. Gissningsvis kommer såklart Janssen och Wanyama vara på tårna för att visa Pochettino att han och ledningen har gjort helt rätt som värvat dom. Säkerligen kommer även alla unga spelare säkerligen göra allt för att visa att just dom skall vara med i A-truppen till hösten när säsongen drar igång på allvar.
Min förväntade (baserat på mina egna tankar och flertalet källor) startelva lyder som följer:

                                    Janssen

                         Son | Eriksen / Lamela

                            Wanyama Mason

 Yedlin | Carter-Vickers Walker-Peters / Trippier

                                     Vorm

Det är en stark startelva i mitt tycke, sett till hela truppen, och jag tror att ”Poch” ändå vill börja med det ”bästa laget” på planen. Jag räknar med en stor ruljans från avbytarbänken, och att så många spelare som möjligt får chansen att spela. Ty det är just det som är väldigt viktigt, att samla på sig erfarenhet i form utav matchminuter.

Förväntad matchbild:
Som jag skrev tidigare förväntar jag mig att spelarna är laddade och hungriga, i båda lagen såklart. Det är nu det gäller, det är dags att visa att man vill spela och det är dags att ta chansen när den nu kommer. Dock i och med att det är en försäsongsturnerning, kan vi nog inte räkna med något bländande spel. Men jag får gärna ha fel.
Jag tror att mycket fokus kommer att läggas på att varje enskild individ får visa upp sig och sina kvalitéer, snarare än att bygga ett långsiktigt fungerande spel. Vi kommer givetvis att utgå från den modell som ”Poch” nu har präntat in i Spurs dvs. ha två sittande mittfältare, två ytterbackar som följer med upp vid anfall och en samlad hög press när motståndaren har bollen.

Slutresultat? 1-2 i Spurs favör.

Janssen avgör?
Jag tror stenhårt på Janssen i den här matchen, och jag är säker på att han stänker in minst 1 mål. Det behöver inte vara det snyggaste av mål, men han kommer att göra mål. Detta är, enligt mig, en av de mest spännande värvningarna vi har gjort de senaste åren på forwardssidan. Janssen krigar, han löper smart, och framför allt gör han dom där enkla målen som signifierar en måltjuv. I flertalet intervjuer visar han upp en stark mentalitet där han förklarar att det är Kane som är nr.1. men att han själv är här för att lära och när han väl får chansen kommer att han ge 110%. Det går inte att inte gilla Vincent Janssen!

Matchinformation:
Avspark: Imorgon Tisdag 26/7 kl.12.00 svensk tid.
Tvsändning: Matchen sänds på Eurosport 1.
Arena: Matchen spelas på Melbourne Cricket Ground.

 

Till sist:
Det är ju ändå trots allt så att ”Matchday” är den bästa dagen på veckan. Så därför befaller jag er alla att svida på er matchtröjan imorgon och stötta laget via era tv-apparater!

 

#COYS
#TTID

// Mikael Thunborg

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.