Norwich – Tottenham 0-3

Vågar vi drömma?

Det blev samma resultat som när lagen möttes på boxing day och matchbilden var ungefär samma även denna afton. Tottenham dominerade och vinner matchen rättvist, samtidigt som man tog sig förbi de röda i tabellen och visar på allvar att ska de vara med och slåss om den där ligatiteln i år.  Frågan är hur långt detta lag kan gå? Orkar vi? Är vi för unga? Är det för tidigt att snacka om att vinna ligan? Många frågor. Svaren får vi de närmsta månaderna. Tills dess, vågar vi överhuvudtaget drömma om lyfta Premier League pokalen i maj? Ja, fortsätter vi spela som vi gör nu så vågar iallafall jag drömma att detta unga lag kan lyckas med alla uppgifter som ställs framför dom.

Tottenham inledde matchen piggt och det tog bara 2 minuter tills Dele Alli gav Spurs ledningen efter att stött in en retur från ett skott av Eriksen. Tottenham var inte nöjda efter det, utan tar tag totalt i matchen. Son och Kane delar på varsin stolpträff innan Dele Alli vräks omkull av gamla Spurs-bekanta Bassong i straffområdet. Straff – Kane gör 0-2, 30 minuter är spelade och de gula-gröna ska vara nöjda att det inte är mer. Norwich skapar ingenting i den första halvleken. Man buas ut av sina hemmafans när Kevin Friend blåser av för halvtidsvila och det kaos de går igenom i Norwich City tycks för tillfället inte ha någon annan riktning än elände. Andra halvlek start med en chock när Nacer Chadli byts in för Alli. Skadad trodde man då, men det visade sig bara vara lättare sjukdomsbekymmer och han berättade efter matchen att det inte var någon fara med honom. I den andra halvlek kommer Norwich ut som ett nytt lag. Man skapar ett par farliga chanser de första 20 minuterna men bortsett från det är man inte särskilt nära att få kontakt. Bassong har en boll i nät som döms bort på grund av offside och Steven Naismith nickar efter ett inlägg som smiter precis bredvid stolpen, men närmare än så är aldrig Norwich. Tottenham behåller sitt lugn och håller komfortabelt i ledningen trots en stormig period i början av halvleken. Spurs är dock inte utan chanser heller denna halvlek. Harry Kane prickade stolpen vid ett friläge, men fick sen en andra chans på övertid att rätta till det och då gör han inga misstag när han placerar bollen förbi Rudd. Att Kane skulle missa två lägen när bara målvakten är kvar ska inte kunna hända, eller hur?

Det blev i slutändan aldrig riktigt svettigt. En fantastisk laginsats. Ser man över hela matchen är Tottenham klart bättre än Norwich och det kunde som sagt blivit mer om man omvandlat chanserna i den första halvleken till mål, men det är dumt att klaga va? Tottenham tar en FEMTE raka seger och blickarna är uppåt i tabellen. På lördag får vi äntligen återvända till White Hart Lane efter spel på bortaplan de senaste fyra matcherna. Då möter vi Watford. Tre poäng där och oavgjort mellan Leicester-Man City? Varför inte.. Arsenal spelar borta mot Bournemouth. De får gärna förlora också. Drömma är Gratis!

Spelarbetyg 1-10

Lloris – 7. Blev testad några gånger i den andra halvleken men skötte sig.

Walker – 7. Gav inte Norwich mycket på sin kant och som vanligt jobbig att möta i anfallen.

Alderweireld – 8. En klippa som vanligt.

Wimmer – 7. Skötte sig bredvid Toby. Minus för att han gav bort ett par onödiga frisparkar.

Rose – 6. Gör en helt ok match. Aggressionsproblem?

Dier – 7. Oj vad stabil han är Dier.

Dembele -8. Stark. Styr mittfältet.

Son – 6. Livsfarlig när han är rättvänd. Träffade stolpen annars jobbade han hårt i det tysta.

Alli – 8. Spelade bara 45 min men lyckas ändå med ett mål och fixa en straff.

Eriksen – 9. Inblandad i Allis mål och även en assist till 0-3.  Bäst idag?

Kane – 8. Två mål. Jobbar stenhårt och får utdelning.

COYS!

/Bergström

One comment

1. Jonas Jonson

Tycker att Spurs inte är helt olika IFK Norrköping. Ungt, hemvävt, tydlig spelidé som samtliga är införstådda med, flyt med skador (ta i trä) plus att spelet är konstruktivt och anfallsinriktat. Kunde Peking så kan ta mig fan Spurs också! COYS!