INFÖR: Norwich – Spurs

Tottenham reser på tisdagskvällen österut till Carrow Road och matchen mot Norwich City i ett möte med två lag i väldigt olika positioner, men samtidigt två lag som inte har råd att tappa poäng. Norwich placerar sig nämnligen på 17;e plats i Premier League och har bara 2 poäng ner till nedflyttningstrecket där Newcastle är närmst, medans Tottenham jagar trepoängare för att på allvar hänga med i titelfighten och samtidigt hålla lagen bakom borta från Champions League platsen som vi så desperat behöver.

Tottenham kommer med en seger i ryggen efter att enkelt plockat bort Colchester i FA-cupen (1-4) och dessförinnan har man även där tre segrar i rad – Sunderland, Leicester och Crystal Palace. Norwich däremot har haft det lite värre. Förlust senast mot Liverpool hemma på Carrow Road i en match som kort sagt kan sammanfattas som komplett galen. 4-5 slutade det till slut efter att gamla Spurs-bekanta Sebastian Bassong kvitterat till 4-4 på övertid för att Liverpool ändå i den absolut sista sekund ska lyckas avgöra. Misären på läktaren var tydlig på tv-bilderna när man hade ett sånt fint läge att ta sin första poäng på 4 matcher. 2 Januari alltså – i omgång 20, det var då sist Norwich vann. Ja, sist man faktiskt tog poäng. Då slog man Southampton på hemmaplan och efter det har det varit en rad tunga matcher och förluster på det. Manchester City (0-3), Stoke (1-3), Bournemouth (0-3) och nu senast, Liverpool (4-5).

Hur formen kommer påverka Norwich återstår att se. Tittar man på läget i laget hos Norwich så ser det inte för dumt ut. Man har fått tillbaka Andre Wisdom från skada, Gary O’Neil är den enda som tvingas avstå mötet efter det röda kort han ådrog sig i bortamötet mot Stoke City och inga nya skador är rapporterade. Man har också fått in Chelsea-anfallaren Patrick Bamford på lån som hoppas kunna imponera efter att han floppat rejält på lån hos Crystal Palace senast.

Tottenham har som bekant Clinton N’Jie skadad med knäproblem. Man har också Ryan Mason borta och i det senaste Premier League mötet utgick Jan Verthongen skadad som förväntas vara borta i drygt 8 veckor. Verthongens skada ger Wimmer chansen att imponera och för han blir det inte den lättaste uppgift att försöka ta vid den fina form Alderweireld och Verthongen har haft under säsongen, men upp till bevis för Österrikaren.

Vad som förväntas av Tottenham idag är att man går ut och gör jobbet. Man tar vid där man slutade mot Crystal Palace. Norwich kommer få svårigheter med vårt snabba anfallsspel och har man inte jobbat något extremt på träningen med försvarspelet efter matchen mot Liverpool kommer de att få en mardröm ännu en gång. Skönt för Spurs är att Chadli och Son imponerat när de spelat senaste tiden vilket gör det betydligt svårare för Poch att välja de 11 som ska ut på plan. Har Chadli med sina 4 mål de senaste 3 matcherna gjort sig förtjänt av att starta? Jag kan tycka det, vi får se hur Poch tänker. Här är iallafall hur jag tror att han formerar laget:

 

Lloris

Trippier – Alderweireld – Wimmer – Rose

Dier – Dembele

Alli – Eriksen – Chadli

Kane

Det blir 2-1 seger för Tottenham. Chadli fortsätter sin målform och Harry Kane gör ett mål även han. COYS!

/Bergström

3 comments

  1. walker istället för trippier. son istället för chadli. annars rätt! 10 av 12!

  2. det där är min troliga startelva oxå. möjligen om någon av ytterbackarna byts, det verkar som om Poch byter dem lite då och då beroende på hur spelmatchtrötta de är eller beroende på motstånd.

  3. Härlig startelva, Lamela och Son som alternativ offensivt också från bänk. Läste precis att Mason ev. kan vara åter också (misstänker på bänken)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.