Vinst mot West Ham i derbyt

Inför matchen kanske inte riktigt gick som det skulle. Lamela var avstängd, Skrev fel på vilka lag West Ham vunnit mot och sist men inte minst så oroade jag mig för en spelare som är skadad i upp till tre månader. Men tack vare er läsare så fick vi det ändrat och rättat. Bra att ni är med!

Startelvan blev rätt väntad och när vi fått rättat Son mot Lamela så var hela elvan precis som vi trodde.
Lloris
Walker Verthongen Toby Rose
Alli Dier
Son Dembele Eriksen
Kane

Den första delen av första halvlek var riktigt dålig. Varken Spurs eller Hammers kom någonstans. Men så kanske de blir när det är derby och inget lag vill göra bort sig.
Sakta men säkert så blev matchen bara bättre och bättre. Och lyckligtvis så var det Tottenham som tog tag i taktpinnen.

Först när klockan stod på 20 minuter så kom det första riktiga farliga läget. Eriksen vände upp och sköt med vänsterfoten och Adrian i West Ham-målet fick göra en bra räddning.

I den 21a minuten så smäller det till. Harry Kane får bollen och vänder bort sin försvarare och dunkar upp bollen i nättaket efter att Dele Allis skott blivit blockerat.
Under tiden Spurspubliken fortfarande sjöng He´s one of our own så fick West Ham ett anfall som hade kunnat tystat hemmapubliken. Sahko fick bollen i vad jag kunde se en offsidestående position. Och med en cyckelspark så sätter han bollen i ribban.

I den 33de matchminuten så får Tottenham en hörna och vår nya belgiska mittback Toby Alderweierld nickar in bollen i mål. Här får jag ju säga att mitt tips på förhand blev fel. Jag sa ju att Jan Verthongen skulle göra målet. Fast Tobys mål går lika bra det!

39de minuten så serverar Dele Alli en boll i djupled till Harry Kane som antagligen gör sitt sämsta avslutsförsök i karriären. Men leder man med 2-0 så är det okej att missa en gång.

Andra halvlek.

Halvleken hinner inte bli mer än 5 minuter gammal innan Tomkins missar ett uppspel som Eriksen snappar upp och spelar bollen till Kane som precis utanför straffområdet avlossade ett skott som letade sig in i mål. 3-0 och nu hördes publiken hela vägen hem här i Sverige. Och jag sitter och blir lite ledsen på mig själv som fick erbjudandet att åka och kolla på den här matchen men fick tacka nej.

West Ham försökte ändra matchbilden genom att sätta in både Jelavic och Zarate istället för Carroll och Moses i den 63 minuten.

Dele Alli fick i den 66de minuten ett gult kort samtidigt som Noble fick sitt då dom helt onödigt skulle börja knuffa på varandra. Det betyder att Alli inte får spela mot Chelsea nästa helg.

Även Ryan Mason skulle få speltid som förväntat i denna match. Dele Alli utbytt i den 70de minuten.

Sen kom känslorna. I ett derby som detta så är det en självklarhet att det ska finnas känslor. Efter varje avblåsning så var det irriterat. Småsmällar delades ut och det var inte många som var glada på varandra. Låter kanske konstigt men lite så ska det ju vara. Det ska smälla på i derbyn, de ska visas känslor och framförallt ska man visa hjärta!

4-0 skulle komma även det. Kyle Walker väggspelade med Heung-Min Son och borrade upp bollen i bortre med en yttersida. Klassavslut av en ytterback. Snyggt var det iallafall. Och det fanns bara ett lag på banan.
Men Walker skulle även bjuda på ett baklängesemål där Lanzini fick chansen. Och den tog han vara på genom att likt Kane i första halvlek, dunka upp bollen i nättaket.

Lloris – 6 – Gjorde vad han skulle. Målet ska han inte belastas för men hade egentligen något att göra
Walker – 7 – Hade fått en åtta om de inte var för baklängesmålet. Ligans bästa högerback?
Rose – 8 – Ständigt löpvillig och alltid med i alla anfall och alltid en av de första till att försvara
Alderweireld – 8 – Stabil, följsam och har bra fötter. Målet krönte en bra insats
Verthongen – 8 – Har verkligen höjt sig med sin landsman sidan om sig.
Alli – 8 – Vadå nya Steven Gerrard? Detta är den enda Dele Alli! Grym!!
Dier – 8 – Så stabil på mitten och ger verkligen sina lagkamrater mer frihet
Dembele – 7 – Lite för bollkär idag. Riktigt bra defensivt men som offensiv kraft är de för mycket snubblande idag
Eriksen – 8 – Två assist och hade kunnat göra ett mål själv. Mycket bättre i Spurs än Danmark och det tackar vi för
Son – 7 – Vill väldigt mycket och det syns. Överarbetar lite men är på gång!
Kane – 8 – Två mål och formen är där nu. Men hans oförmåga att göra det enkelt drar ner betyget.

Mason – 6 – Springer när han kommer in och är så nära på att göra mål på en dubbelchans. Men uträttar inte jättemycket när han väl är inne.
Onomah och Carroll spelade för lite för att betygsättas.