Inför Tottenham – West Ham

För en gångs skull så har man varit glad att det varit landslagsuppehåll. Och för en gångs skull så har man även varit lite glad över att det inte gick vägen för Chrisian Eriksen. Men det är ju enbart för att Sverige har gått till EM2016 genom att besegra Danmark.

Men nu är vi äntligen tillbaka till världens bästa ligafotboll i England och inte nog med det så är det Londonderby som står på tur. West Ham hemma kommer att bli en riktigt tuff match då West Ham är en av ligans absolut bästa bortalag. Som tagit skalpar av både Manchester City, Arsenal och Liverpool på bortaplan. Imponerande.  I vanliga fall så hade jag sagt att detta bara kommer att bli en seger men Premier League och derby så kan det sluta precis hur som helst.

Den kroatiska managern Slaven Bilic har verkligen fått West Ham att börja spela fotboll på sitt sätt och de syns i matcherna där man måste ta fram vilja och karaktär. Kanske inte världens bäst spelande lag men springa kan dom och det viks då inga fingrar i mellan där inte. Och sen har man ett ess i rockärmen i Dimitri Payet som enligt mig är en av ligans bästa spelare. Visst det finns många att välja mellan i ligan men han är där uppe och nosar just nu.
I övrigt så tror jag att Bilic ställer upp med liknande elva som senast i likamatchen mot Everton.

På tal om att springa så har Tottenham gång på gång sprungit mer än sina motståndare om man tittar på statistiken men till det kan man även lägga att man oftast äger mer boll än sina motståndare. Så det är ju inte bara att man jagar boll. Utan att man faktiskt gör något av sina löpstyrka. Och det märks så väl om man tittar på målskillnaden och poängskörden. 10 plus står de i målskillnaden och det är massor om man tittar tillbaka på föregående år där det brukar vara väldigt lika i plus/minus.
På det ska vi även lägga att det bara ser bättre och bättre ut för varje match som går och målskyttet för Kane precis lossnat. Ber till gudarna att det bara ska fortsätta nu!

Skadeläget i Spurs ser även det bättre och bättre ut. Son är tillbaka och gjorde senast 2 mål i sin landskamp men jag har svårt att se honom i startelvan då Pochettino gärna kör på ett vinnande koncept. Däremot är Lamela avstängd i denna match medan Chadli och Bentaleb fortfarande återfinns på skadelistan tillsammans med unge Alex Pritchard.

Laget tror jag kommer se ut som följande:

Lloris
Walker Vertonghen Alderweireld Rose
Dier Alli
Son Dembele Eriksen
Kane

Får jag gissa byten också så kommer Mason och Njie in i andra halvlek där sistnämnde gör ett mål i slutminuten.

Slutresultat blir 3-1 till Spurs och målskyttar blir Vertonghen på huvudet, Kane på ett friläge och Njie kontrar in ett i sista minuten när West Ham pressar på. Tänkte slänga in en 10-krona på tipset på den så hör ni av mig i morgon så har jag åkt på semester för vinstpengarna!

Av: Christoffer Jacobsson-Hansson

4 comments

  1. UmeJacobsson

    Det blev lite galet när jag skrev. Vi/jag missade att Lamela var avstängd när jag skrev artikeln. Men när vi ändrade på de så missade vi att ändra de i texten. Jag ber om ursäkt för en stressigt utförd inför rapport. Lovar att själva matchrapporten blir bättre 😀

  2. Tror du att Son tar en startplats eller inte? ☺

  3. Tappar offensiv kraft i avstängde Lamela och Son blir lösningen?

  4. Den enda som aspirerar på startelvan imorgon förutom nämnda är ju Mason. Mason har varit frisk längre än Son, men Son’s skills och speed gissar jag ersätter Lamela bättre? Deff eller Off?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*