Inför Swansea – Tottenham

Vi går nu in i den åttonde matchomgången och det är dags för Tottenham att resa till södra Wales och Liberty Stadium där Swansea står som värdar. Väderleksrapporten säger att det ska vara soligt med lite moln, men framåt sextiden skall det börja regna och blåsa.

Lite som Swanseas säsong hittills då. Den drog ju så himla bra där i augusti med bland annat en 2-2 match mot Chelsea och en vinst över Manchester United. Sen dess har de inte gått lika bra och nu senast har de en oavgjord match mot Everton och två förluster mot Watford och Southampton i bagaget. På dessa tre har de dessutom bara lyckats göra 1 mål, som var en straff. Statistik som de nu går in för att förbättra.

Tottenham däremot har gjort lite bättre ifrån sig på sistone. Vi går in i denna omgång med tre vinster i ryggen, nu senast mot Man City (och ja, jag har kollat på matchsammandraget på youtube några gånger sen dess!). Med en måldifferens som nu ligger på 9:5 visar det att målskyttet har börjat lossna lite, samtidigt som defensiven håller det allt tightare baktill. En utveckling åt rätt håll med andra ord!

Ska man gå på statistiken ligger vi bra till inför morgondagens möte. Lagen har mötts sammanlagt 8 gånger i Premier League varav vi har gått segrande ur striden 7 gånger. Endast en gång har det blivit oavgjort. Senaste gången Swansea vann över oss var 1982. Tottenham har aldrig vunnit 8 matcher i rad mot något lag i Premier League, det närmsta vi har kommit är sju stycken, där Swansea ligger på delad förstaplats med Manchester City (mellan december 2004 och december 2007).

Förutsättningarna för morgondagen för Swanseas del handlar inte så mycket om skador utan snarare om vem som är matchfit i psyket. Med några dåliga resultat bakom sig kan det vara svårt att komma tillbaka, det vet vi alla, och Monks måste försöka hitta det lag som är mest motiverat och hungrigt efter en vinst. Förväntad elva:
Swansea:(4-2-3-1) Fabianski; Taylor, Williams, Fernandez, Naughton; Shelvey, Cork; Montero, Sigurdsson, Ayew; Gomis

För vår del ser det lite sämre ut på skadefronten. Både Son och Pritchard är ute på grund av fotskador. Även Danny Rose är osäker då han under torsdagens match skadade handen. Dock har vi Dembélé, Bentaleb och Mason, som alla varit frånvarande på grund av diverse skador, men kan tänkas vara tillgängliga för morgondagen. Annars ska resten av truppen vara redo. Vad som kan jobba emot oss är det faktum att större delen av vår Premier League startelva spelade Europa League i torsdags och därför kan vara lite trötta. Men vad vi kan ta med oss från Monaco matchen är ett bra spel och Lamela ännu en gång på målprotokollet! Plus momentumet från förra ligamatchen mot City. Förväntad elva:
Spurs:(4-2-3-1) Lloris; Walker, Vertonghen, Alderweireld, Davies; Dier, Alli; Lamela, Eriksen, Chadli; Kane

Jag tror att detta kommer att bli en spännande, fartfylld match som vi i slutändan tar hem. 3-1 till Spurs, Alli inleder målskyttet och Kane stänger matchen. COYS!

/Emma Tobiasson

9 comments

  1. startelvan börjar kännas igen nu. (särskilt när Mason, Son och Rose är skadade)

  2. Spurs start11 mot Swansea: Lloris (c), Walker, Alderweireld, Vertonghen, Davies; Alli, Dier; Chadli, Eriksen, Lamela; Kane. SPURS AVBYTARE: Vorm, Trippier, Wimmer, Carroll, Dembele, Townsend, Clinton

  3. Mycket fail or prevail i denna matchen. Tvåla till m.c förra veckan kräver en vinst mot swans. Annars faller glorian lite på sned. Lock and load! Fan vad tänd jag är!!!

  4. 1-2 spurs..kane sätter en straff och Eriksen sätter en frispark 🙂

  5. HEJ! PÅ PLATS i Swansea är: Thomas Sjöström, Thomas Erlandsson, Daniel Glover. Vilka mer är där? Har för mej att det är ett litet gäng?

  6. Bra skrivet. Start elvan ser bra ut. Vill nog också byta ut chadli, han ser ut som självförtroende har lämnat honom. In med Carrol på mitten och Eriksén på kanten kanske.
    Coys

  7. .. Dembele matchklar. Men Rose är handskadad, och sedan tidigare skadade Mason, Bentaleb och Pritchard. http://www.tottenhamhotspur.com/news/swansea-away-team-news-031015/ .. matt

  8. snyggt! jag köper hela startelvan, men byter gärna ut ”ur form”-chadli mot snabbare yttern townsend. särskilt om vi spelar med ben ”jag är mer defensiv än rose” davies 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.