DeAndre Yedlin på lån till Sunderland

Den 22 årige högerbacken försvinner iväg till Sunderland och The Stadium of Light på ett säsongslångt lån. Vi köpte honom från Seattle Sounders FC förra sommaren, men han kom inte till England förrän i vintras för han ville avsluta säsongen med sitt lag och var tvungen att vänta på ett jobbtillstånd. Han spelade sin första match för oss med U21 i januari och gjorde sin Premier League debut i en förlust mot Aston Villa i april. Sedan dess har han inte varit en del utav Pochettinos laguttagning och jag tror verkligen att det enda rätta är att skicka ut mannen på ett lån, speciellt efter köpet av Trippier. Få lite spel i benen och lite engelsk fotboll i kropp och huvud. I ett Sunderland som dessutom har det rätt dåligt på den defensiva fronten tror jag att han kommer komma in snabbt och kunna tillföra något till laget.

Yedlin själv uttalar sig om flytten på Sunderlands hemsida: “I’m delighted to be given the opportunity to play for a club with such great history. I’ve heard fantastic things about Sunderland and the supporters from Claudio Reyna and Jozy Altidore. Claudio speaks very highly of Dick Advocaat from his time at Rangers.”

Men troligtvis måste han vänta tills den 19 september för att få spela för the Black Cats, då vi möter Sunderland i nästa match efter det internationella uppehållet. Som väl känt får ju spelare på lån inte spela i matcher där de möter sin modersklubb så att säga. Ska bli spännande att se vad det blir av den här killen! Jag hoppas att Pochettino anammar honom i truppen om ett år när han, förhoppningsvis, är lite mer härdad och med sin otroliga snabbhet går över till att göra stora saker för oss på sin högra flank. Men först får vi väl se vad det blir av honom i Sunderland och önska honom all lycka till!

/Emma Tobiasson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.