Aaron Lennon lämnar för Everton

Detta är en artikel som tar emot att skriva. En Spursare har lämnat oss. En spelare som gjort 267 matcher för oss under 10 års tid och som jag själv alltid haft som en liten personlig favorit. ”Den lille mannen” kan vara en av världens absolut snabbaste/kvickaste fotbollsspelare som gjort varenda en vänsterback i ligan nervös.
Han trippar två steg till vänster innan han föser bollen till höger och sätter fart. Och när han sätter fart är de ingen som hänger med. Det var Lennons ”move”. Hans ess i rockärmen. Men tyvärr var de väl ingen framspelare av rang, även om han fick sin del av assist i klubben. Han har tyvärr inte världens bästa högerfot. Inte världens bästa vänsterfot för den delen heller. Hela 77 assist blev det för klubben och det tackar vi för.

Aaron Lennon kom till Tottenham 2005 från Leeds. Ett Leeds som var skakat av ekonomiska bekymmer och som tappade mark i toppen av den engelska fotbollen.
Aaron kom till Tottenham för summan av £1 miljon och blev nominerad hela tre gånger till Youngest player award men blev slagen på fingrarna av Wayne Rooney, Cristiano Ronaldo och Ashley Young.

Många gånger kan man sitta och bli förbannat över att spelare lämnar klubbar för att dom vill ta steget vidare, pröva något nytt och för att dom inte riktigt trivs eller vill stanna kvar för att kämpa om en plats i startelvan. Men riktigt så var ju inte fallet här. Aaron Lennon spelade i klubben i 10år, Han var aldrig jättegiven och var oftast en av de spelare som blev enklast att peta. Det köptes in spelare för stora summor som spelade på samma position och t.om blev de så att Lennon fick skifta kant. Men likförbannat så var han kvar. Och när han fick tillbaka sin högerytterplats så tycker iaf jag att han gjorde de med bravur. Enstaka matcher där han, precis som många andra, föll bort. Men vad gör de när han varvade med matcher som mot Wigan när han hade lekstuga mot Erik Edman och slutresultatet skrevs till 9-1. Harry Redknapp sa efter matchen. ”Ge bollen till den lille mannen så blir de mål”.
Men nu var de ju faktiskt så att han inte fick tillbaka sitt tröjnr efter utlåningsperioden till Everton och Pochettino inte såg någon plats för honom i truppen. Så de går ju inte att klandra Lennon för att han lämnar.

Ja jag är en av de fans som önskar Aaron Lennon lycka till i fortsättningen även om den fortsättningen inte är i London. Utan i Liverpool och Everton FC där han igår, 2015-09-01, gjorde en permanent övergång för summan £5 miljoner. Hoppas verkligen han får en startplats som han aldrig släpper och där han sänker så många lag han bara kan förutom när han får nageltrång och är tvungen att hoppa över matcher mot oss. Och om han nu ska vara med mot oss så hoppas jag innerligt att publiken på WHL tar emot honom på ett värdigt sätt

 

Av. Christopher Hansson Jacobsson

4 comments

  1. Magnus Gustavsson

    Hade han haft bra inlägg så hade han varit given=)..Dock en spelare som man gilla och bara att önska lycka till i Everton

  2. har älskat min ”duracellkanin”..

  3. UmeJacobsson

    Mitt finaste är då jag såg min första match live och han ställde sig två meter framför mig för att kasta inkast. Det var just mot Everton då också!

    Annars är ju 4-4 målet mot Arsenal i upphämtningen inte helt fel den heller!

  4. Mitt finaste Lennon-minne: När vi var ett tjugotal Spursfans i Spurströjor på Stringfellow Pub i Stockholm och bevittnade Lennon skjuta oss till seger över Chelsea i ligan – den första på många många år. Glädje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.