Bonne chance mon ami | Halvlek i transferfönstret

Bonne chance mon ami, lycka till kompis, det var mångas favorit, Ryan Mason, sista franska ord till Benjamin Stambouli som senast har lämnat oss för spel i hemlandet. Tråkigt tycker jag då man aldrig riktigt fick se Benji spela sig in i truppen. Hade velat se vad det hade kunnat bli utav honom i England och det tror jag han innerst inne också ville. Men men, att få spela sig in i Pochettinos startelva verkar relativt svårt då varken Dembelé, Paulinho och Capoue heller inte riktigt lyckats. För min del spelar det ingen roll ändå att 3 utav 4 lämnat,  då varken Paulinho eller den stora bjässen Capoue inte bjudit på något ögongodis alls. Dembelé däremot hoppas jag vi lyckas hålla kvar vid. En karl som kanske inte skriver sig in i poängprotokollet allt för ofta men som tar ”skitjobbet” i det tysta. Att ingen ror åt sig bollen från honom när han fäller ut sina armar är bara ett plus. En favorit helt enkelt. Men med tidigare favoriter så som Scott Parker, Sandro och givetvis Bale så kanske man inte ska hoppas på allt för mycket då det verkar som att mina favoriter inte har samma känslor för klubben som jag.
Om man ser på killarna vi har fått in. Dele Alli 19, som kom tidigt i år måste man väl ändå räkna med som ett av nyförvärven hittills då i alla fall inte jag sett någonting från denne talang. Kevin Wimmer 22, Kieran Trippier 24, Så tar ändå Toby Alderweireld 26, ändå huvudrubriken, än så länge (hoppas jag slipper skriva hans efternamn allt för många gånger). Daniel Levy, Baldini och jag hoppas Pochettino i alla fall har åtminstone ett finger med i grytan angående transferfönstret satsar klart och tydligt på en sak. Ungt, ingen nytt dock undantag den belgiska mittbacken om nu 26 är gammalt numer?
Hur mycket kommer vi att få se utav dessa grabbar, hur många behöver ett år (!?) för att spela in sig i Premier League och vilka kan ta plats direkt. Toby och Trippier har ju förvisso redan PL minuter i ben och sinne så för dom ska det väl inte vara några problem. Dele Alli har jag svårt att se ta en startplats. Fast jag föredrar vad som helst före Andros Townsend, ledsen om jag trampar någon på tårna när jag önskar han bort från klubben men jag har lite personliga problem med denne unge britt.
     Vad betyder då nyförvärven hittills?  Kommer Walker äntligen utvecklas med värdig konkurrans, kommer Vertonghen bli bäst i ligan igen tillsammans med en landslagskamrat. Vad kommer hända med Eric Dier. Allt är hyfsat osäkert och jag tror inte så mycket kommer att ändras, än. Inte mer än att vi kanske slipper se en trög Fazio från start som antingen ger bort ett mål eller tar ett extraordinärt onödigt rött kort. Än så länge har inte Levy fått någon ”game changer” att krita på för dom liljevita och kanske är det inte det ledningen är ute efter heller för den delen. Vi har två av ligans bästa matchvinnare i truppen i danska Eriksen och allas hjälte Harry Kane. Men kan man lita på att dom två tar oss till Champions League, det har jag svårt att tro, tyvärr. Men som ett lag, absolut. Om det krävs någon ”superstar” för att nå dit tror jag inte heller men ett lag som håller jämnare standard. Man kan tyvärr inte hoppas för länge på att Lamela ska blomma ut men hoppet är det sista som lämnar en man och det är dock precis det jag har för argentinaren, hopp.

Ryktas in: McCarthy och Mirallas från Everton i någon sorts form av deal med Aaron Lennon inbandat.
Berahino från West brom. (Ja tack!)

Ryktas ut: Soldado, Adebayor, Dembele, Chiriches, Lennon och Lamela. Hoppas även Aston Villa tar sig i kragen och köper med Townsend samtidigt som Adebayor. Sicken duo.

Långt kvar av transferfönstret så det återstår att se hur allt blir utspelat i slutändan.

Jag vill även passa på att presentera mig själv lite snabbt för alla läsare. En Trollhättebo på 22 år som så många andra på denna sida har ett hjärta för klubben. Ny skribent här på THSS och hoppas att mina texter, med en hel del glimt i ögat, kommer bli uppskattade. Laddad inför en ny säsong då texter kommer komma allt mer frekvent. Just nu finns det inte jättemycket nyheter än just det ovannämnda transferfönstret men en summering av det när det väl har stängt är ändå på agendan.  Hör av er om frågor och funderingar.

Vi hörs,
/Lucas

4 comments

  1. Välkommen Lucas! Ser fram mot fler artiklar under säsongen!

  2. Staffan Aminipour Österman

    Tack Lucas! Jag hoppas få läsa mer av dig så småningom.

  3. Stig Henriksson

    Tack och bra skrivet – gillar att hemsidan lever så det inte endast lämnas till FB & IG. Ser fram emot fler utmanande och intressanta artiklar.

  4. Robin Dronsfield

    Kul första artikel!
    Ang Berahino. Som fotbollsspelare – absolut! Etablerad. Men han har haft lite darrigt i privatlivet och jag tror en viktig parameter för oss i år är harmoni i truppen. Kaboul, Lennon, Adebayor, Vertonghen är bara några den senaste tiden som haft lite turbulens eller varit lite gnälliga. Fine, det händer. Men jag är livrädd att det blir soppa av Berahinos attityd…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.