Tottenham – Hull 2-0

Tottenham avslutade hemmasäsongen på White Hart Lane med en, efter 90 minuter, stabil 2-0 vinst!

 

Av: Joakim Wallgren

 

Tottenham klev in på White Hart Lane i vad som var säsongens sista hemmamatch. Säsongen har varit ömsom vin, ömsom vatten, och vårsäsongen har kanske inte riktigt varit vad laget eller supportrarna drömt om. Lojt, omotiverat och tempofattigt är vad som präglat Tottenhams vårsäsong och senaste två ligamatcherna på hemmaplan hade slutat med förlust. Senast Tottenham förlorade 3 raka hemmamatcher i ligan var 2008 – alltså 7 år sedan! Det var dags att ta i lite med hårdhandskarna idag alltså. För motståndet stod Steve Bruce’s Hull City som desperat jagade poäng i jakten mot nytt Premier League-kontrakt. Tottenham hade Europaplatser att spela för. Speciellt efter Southamptons 6-1 kross av taktikern Tim Sherwoods Aston Villa tidigare under dagen.

Mauricio Pochettino har varit väldigt konsekvent med sin startelva senaste tiden och endast en ändring sen senaste matchen bjöd dagens startelva på. Vlad Chiriches var avstängd efter förra omgångens personliga lågvattenmärke till insats och en skadefri Danny Rose kom in i startelvan istället. En Danny Rose som gjort sitt bästa att matcha sitt hår med den röda ”AIA”-logga matchtröjorna bär på bröstet. Matchtröjor ja! Tottenham spelade sin första match i sina nya hemmatröjor. Nästa säsongs hemmatröjorna, som släpptes igår, är klassiskt vita med en mörkblå ”stripe” tvärs över framsidan. Klassiskt mörkblåa shorts och vita strumpor. De nya matchtröjorna har blivit en stor snackis sen igår och åsikterna är delade. Vissa älskar dem, andra hatar dem. Personligen tycker jag att tröjorna är snygga. Naturligtvis hade de varit ännu snyggare om ”AIA”-loggan varit i samma mörkblåa färg som resten av stället men samtidigt är det inte direkt det AIA betalar sina miljoner för – att deras logga ska göras om för att fansen tycker den har fel färg. AIA-loggan är röd och naturligtvis ska den vara det på de produkter de sponsrar. Det kan man tyvärr aldrig komma ifrån.

Hur som helst. Spurs startelva var klassiska 4-2-3-1 och bestod av: Lloris, Dier, Vertonghen, Fazio, Rose, Mason, Bentaleb, Chadeli, Eriksen, Lamela, Kane. En startelva vi sett så många gånger i år. Hull City chockades dagen innan match av skandalnyheten att ex-Spursaren Jake Livermore åkt fast i ett dopingprov i förra månaden. Livermores test innehöll rester av kokain och Livermore är avstängd under utredningen. Tråkigt för Jake men väldigt orutinerat och han får naturligtvis stå för sina handlingar. Hull Citys startelva var: Harper, Dawson, McShane, Chester, Quinn, Huddlestone, El Mohamady, Meyler, Jelavic, N’Doye, Brady.

Förutsättningarna var i alla fall glasklara – Tottenham slåss för Europa, Hull slåss för sina liv!

Matchen började trevande med väldigt låg spelkvalitet från båda lagen. Mycket felpass, tappade bollar och tempofattigt. Hull var dock det lag som tog tag i bollen omgående men hade väldigt svårt att skapa något inledningsvis. Efter 18 minuters spel skickade den för dagen duktiga El Mohamady in bollen från högerkanten. Bollen nicktouchades förbi spelarna i straffområdet till en fristående Jelavic vid bortre stolpen. Kroaten lossade bössan men träffade inte riktigt rätt och bollen träffade målramen och ut till inspark.

Tottenham tog tag i spelet lite mer ju längre halvleken gick men man hotade inte. Ofta var det allt för mycket petande och daltande och man fastnade i Hulls backlinje som i defensiven kändes som den bestod av 8-9 spelare. Eriksen försökte sticka in bollen mot Kane bakom Hulls backlinje, men gick bet. Chadli försökte komma runt på kanten och hitta Kane i boxen, men gick bet. Anthony Taylor blåste av halvleken efter 46 minuters spel och publiken buade lite när spelarna lämnade planen för spelartunneln. Ett härligt beteende av publiken som verkligen bjöd till med en elektrisk stämning på White Hart Lane idag – eller inte. De enda som hördes var Hulls klack och det är lite tråkigt. Det går kanske hand i hand. Dålig stämning – Dåligt spel. Bra spel – Bra stämning. Enda problemet är att det aldrig är publiken som skapar stämning och lyfter spelarna utan tvärtom. De gånger det är drag på White Hart Lane är det spelarna som skapat stämningen med bra spel. Lite tråkigt då White Hart Lane var en av de ljudmäktigaste upplevelserna på brittisk mark för ett par år sedan.

Andra halvlek började utan några byten och Tottenham såg piggare ut i andra halvlek. Det tog bara 8 minuter innan nollan skulle spräckas och det var holländaren Chadli som stod för målet. Erik Lamela hittade ytan bakom Hulls backlinje i en kontring och Chadli kom först till bollen, rundade 40-årige Harper i Hullmålet och rullade enkelt in 1-0 i öppen kasse. Chadlis 11e mål i ligan i år och det är inga många lag som har två mittfältare med 10 ligamål eller fler i ligan i år. Både Eriksen och Chadli har gjort detta för Spurs. Det är positivt. Det är roligt och Chadli har i år visat att han absolut är en spelare som har i Tottenham att göra i framtiden.

7 minuter senare kom Tottenhams andra mål. Danny Rose avancerade längs vänsterkanten. Han spelade in bollen till Mason i mitten och fortsatte löpningen i djupet. Ryan Mason såg den perfekta löpningen från Rose och lobbade in bollen bakom Hulls backlinje. Danny Rose, som utan tvekan var on side, mötte bollen på volley och tryckte med fel fot (högern) in bollen i Harpers vänstra kryss. Det var kanske ingen klockren träff från Rose och han fick träff på bollen ungefär som ett bra slice:at slag i tennis. Underskruv och bollen steg perfekt upp i krysset. Det var ett sjuhelsikes fint fotbollsmål och Danny Rose fick kröna sin suveräna vårsäsong med ett mål i sista hemmamatchen.

Hull kunde inte resa sig efter detta även om man hade något skott som rensades bort på Tottenhams mållinje. Tottenham kontrollerade sista halvtimmen och vann behagligt med 2-0 när Taylor blåste av matchen. Tottenham ligger 6a efter dagens 3p och det återstår en match av säsongen. Everton borta nästa söndag och det är Tottenham och Southampton som slåss om den sista direktplatsen till nästa års Europa League. Beroende på utfallet i FA-cupfinalen kan t om en 7e plats räcka till Europaspel, men det är en senare fråga. Everton borta är ingen lätt match, men samtidigt har inte Everton varit det lag i år man en gång varit. Åsikterna om Europa League är många, men om man ska tro på spelarna och tränaren i Spurs så är det något man vill så vi får hoppas att vi åker till Goodison Park och tar 3p. Då är vi garanterade Europaspel. Kryss kan räcka om Southampton förlorar. Southampton har Manchester City borta i sin sista match för säsongen.

Tottenham Hotspur – Hull City 2-0

 

Målskyttar:

Spurs: Nacer Chadli 54′  Danny Rose 61′

 

Varningar:

Spurs: Ryan Mason 42′  Nabil Bentaleb 57′  Danny Rose 59′

Hull: Meyler 90+2′

 

Startelvor:

Spurs: Lloris, Dier, Vertonghen, Fazio, Rose, Mason (79), Bentaleb, Chadli, Eriksen (58), Lamela, Kane (90)

Avbytare: Vorm, Yedlin, Stambouli (79), Paulinho, Townsend, Dembele (58), Soldado (90)

Hull: Harper, Dawson, McShane, Chester, Quinn, Huddlestone (71), El Mohamady, Meyler, Jelavic (62), N’Doye, Brady

Avbytare: McGregor, Bruce, Sagbo, Rosenior, Hernandez (62), Robertson (71)

 

Spelarbetyg Spurs:

 

Hugo Lloris – 8                 Hade inte jättemycket farliga lägen att ta hand om. Mycket säker i luften och följsam.

Eric Dier – 6                       Följer med uppåt på ett bra sätt men slarvade en del med passningsspelet idag.

Federico Fazio – 6            Hade en helt okej match. Bra i luften. Inte mycket att kommentera egentligen.

Jan Vertonghen – 6          Hade precis som Fazio en relativt lugn match. Ser ändå lite darrig ut ihop med Fazio.

Danny Rose – 8                 Tottenhams absolut bästa spelare under våren. Går från klarhet till klarhet. Snart landslaget!

Ryan Mason – 7                 Som vanligt. Stångas och stänger och fäller och krigar. Haft problem med slutprodukten men fin assist idag.

Nabil Bentaleb – 7            Den spelare som Spurs måste bygga sitt centrala spel runt. Så stabil och så enkel i sin spelstil. Big like!

Nacer Chadli – 7               Växt under säsongen och 11 mål från sin mittfältsplats är suveränt. Fint mål idag. Aktiv.

Christian Eriksen – 6    Försöker men han får inte fram bollarna. Haft det tungt sista halvan av säsongen. Behöver avlastning och konkurrens.

Erik Lamela – 7               Tycker jag växer för varje match. Många håller inte med mig men jag tycker Lamela tagit kliv under våren i absolut rätt riktning.

Harry Kane – 6                Årets spelare, men senaste 6-7 matcherna har varit svåra. Att en svacka kommer är dock naturligt. Springer och kämpar och är bra i rollen som ensam anfallare.

One comment

  1. instämmer i betygen även om jag vill lyfta fram Danny Rose som bäst i Spurs (9 av 10). Eriksen och Kane blekast idag i elvan – trötta efter ett enormt matchintensiv säsong I take it.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.