Saints – Spurs 2-2

Kostymklädd Pochettino. Halvjummet välkomnande, spridda burop. Hugo tillbaka i startelvan. Dier. Fazio. Vertonghen. Davies. Mason. Bentaleb. Lamela. Eriksen. Chadli. Kane. Efter en rad bleka och tråkiga matcher var förhoppningarna inför matchen satta på medel. Kampen om Europa kunde börja.

Koeman. Första säsongen, succé. Ligans starkaste försvar? Minst insläppta. Clyne. Alderweireld. Yoshida Fonte. Bertrand, med Schneiderlin framför.

Gareth Bale, he’s one of our own… ljuder från hemmaklacken strax efter avspark.

Trevande start, strax efter 10 minuter kommer första tillstymmelse till målchans. Pellé så nära att nå en boll och bli ensam mot Lloris. 9 mål hittils i ligan för den stilige italienaren från Feyenoord. Strax därefter kommer första glåporden riktade mot Mauricio.
Pochettino, you’re a w*nker, you’re a w*nker…

Skönlir på vänsterkanten för Spurs. Davies hittar Eriksen i straffområdet, klack till Chadli (med hästsvans), som håller undan. Rullar runt boxen, ingen chans att penetrera ett Southampton-försvar lika disciplinerat som en munk. Hörna blev utfallet, och denna – som så många gånger förr – ofarlig.

24:e minuten, Mané hotar hela tiden med sin snabbhet. Denna gång resulterar det i en hörna. Ward-Prowse hittar lagkamrat i boxen, låg hörna. Här påminns vi om Lloris fantastiska inverkan på laget. Snabb linjeräddning, inte långt ifrån 1-0.

Efter Southampton-press, ytterligare snabbhet från Mané och sedan Spurs-drabbel så stöter Ben Davies in 1-0 till Southampton. Eller var det Pellé? Det behövs en inzoomning för att avgöra. Mason halkar, försöker rädda situationen och spelar bakåt. Ben Davies klarar inte av att hantera Pellé som får in en fot. 1-0 Southampton. 10:e målet för säsongen.

Det här är en sits vi känner igen oss i denna säsong. Uddamålsunderläge i första halvleken. Vi borde klara av att vända detta, men då krävs karaktären från första halvan av säsongen. Viljan. Vassare anfallsspel. Och så efter 2 gula kort, lite avvaktande spel så är den där igen. Farten i anfallspelet. Dier med ett fantastiskt inlägg och Lamela, mottagare av mycket kritik den senaste tiden, är där med … axeln? 1-1.

Halvtid.

Underbar inledning på andra halvlek ur neutral point of view. Skakigt bakåt, nagelbitning för Spurs-supporten. Fart och korta anfall framåt. Steven Davis bränner två riktigt bra lägen för Saints. Koeman tar sig för ansiktet. Spurs-supportern andas ut.

2-1 för Southampton händer i 65:e. Osäker insats av Ben Davies, som nickar bollen rakt i gapet hos Mané. Bollen ut på nyinsatte Shane Long som hittar Pellé som avslutar distinkt. Lloris chanslös.

Hur svarar Tottenham? Jo, nästan exakt på samma vis som vid första målet. Dier på nytt med en fantastisk assist, Chadli löper in i boxen och gör ett vackert 2-2. Game on.

I momentet senare, Southampton med Mané på nytt på framfart. Davies, som haft en skakig match, halkar till och vrider om axeln. Reprisen framkallar plågsamt medlidande och Davies är strax omringad av läkare och får syrgas. Precis vad vi INTE behöver nu när Rose också är skadad. In med Chiriches. Vertonghen går ut på vänsterbacken. Undrar vad han tänker om det.

Matchen fortsätter intensivt. Southampton hotar mer även om Spurs börjar få till bättre och längre lägen. En frispark med 10 minuter kvar för Saints hamnar djupt nere i boxen och Fazio räddar oss från ett ytterligare baklängesmål. Strax därefter byter vi belgare mot belgare, Chadli ut och Dembéle in. Kan den senare hjälpa oss att etsa fast bollen på motståndarplanhalvan? Han brukar kunna ha det inflytandet.

87:e – offensivt byte! Bentaleb går ut och in kommer Soldado som har chans att bli joker. I samma veva halkar Schneiderlin till och vrider om knät. Vad är det med gräset idag?

7 minuters övertid. Känslan är att något kommer hända. Det finns ett till mål i den här matchen. Saints fortsätter ånga på, framhejade av en stark hemmaklack. Precis innan domaren blåser av för 2-2 är Fonte oerhört nära att avgöra.

Lite statistik:

  • 36%  / 64% i bollinnehav
  • 13 / 7 i skott, 4 / 2 skott på mål
  • 8/3 i hörnor
  • 1/3 i gula kort (Davis för Southampton; Vertonghen, Fazio, Davies för Spurs)

Spelarbetyg:

Lloris – 7 – räddar oss från ett mål, annars inte mycket att göra. Har han blivit lite säkrare i luften? Verkar så.

Dier – 8 – Vår bäste. Två läckra assist och stängde igen fint bakåt.
Fazio – 7 – solid insats.
Vertonghen – 6 – Såg lite ur position ut, härligt att se lite av hans sköna teknik när han senare flyttades ut till vänsterback.
Davies – 5 – hade problem idag, många misstag. Tråkigt att han skadar sig.

Mason – 7 – pigg insats som vanligt den här säsongen. Alltid spelbar.
Bentaleb – 6 – lite mer anonym än vanligt.

Lamela – 6 – gjorde mål. Ja, ni hörde rätt. I övrigt en del fin teknik och mindre bolltapp men osynlig i stora delar.
Eriksen – 6 – osynlig.
Chadli – 6 – väldigt snyggt mål, men utöver det osynlig och framförallt lite för självisk.

Kane – 4 – Var han alltså på planen?

Skrivet av Robin Dronsfield

 

 

 

 

 

Vi hörs & ses,

 

/ Robin Dronsfield

Tel: +46 73 236 55 64

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.