Vinst mot Newcastle

I ex antal matcher på sista tiden så har vi haft förbannat svårt med att göra mål. Vi har verkligen fått kriga in bollar i målet om vi ens gjort några mål. Det har inte direkt varit något skönspel eller någon fart och tanke bakom det vi gör. Det enkla målen trillar inte in och det börjar växa fram en massa pessimister bland fansen som hellre hånar egna spelare som har det svårt istället för att lyfta fram det som är bra. Lite så här är det i fotbollen. Formsvackor kommer och går under en säsong och jag är mer imponerad att det inte varit fler formkurvor än vad det varit för oss under säsongen med tanke på hur hårt matchade vissa spelare blivit.
Det är inte många matcher kvar på säsongen och chansen finns fortfarande till Europaspel. Det visade vi minsann idag.
Att ta tre poäng borta mot ett av ligans formsvagaste lag är väl kanske inte världens största bedrift i sig men det ska likförbannat göras.

Däremot så ska jag säga att jag tvivlade på att det skulle lossna under dagens match då det inte alls visades något större offensivt spel. Vi kom inte riktigt fram hela vägen till avslut och spelet var inte riktigt bra. Första halvlek var väldigt dålig rent spelmässigt.
Däremot så lyckas vi göra mål. Och det kom lite från ingenstans. Efter ett misslyckat uppspel från Newcastle så fick Nacer Chadli tag i bollen och fick driva, vända och vrida lite innan han från 20m prövade lyckan och bollen letade sig in bakom Tim Krul som i ärlighetens namn borde hade tagit det skottet. Men för oss gör det inget. Ett lätt mål från ingenstans är alltid enormt skönt.
Resterande 15minuter av första halvlek spelades ut utan större aktivitet.

Kommer ni ihåg förra mötet i ligan då Newcastle gjorde mål i andra halvlek efter bara sekunder. I annat fall så kunde ni fått se en ganska snarlik repris i denna match. Efter 17 sekunder på klockan så kunde Jack Colback trycka in bollen då hela Tottenham stod och sov. Hemska tankar som helt plötsligt letade sig fram i TV-soffan. Skulle de bli ytterligare en skitmatch där vi borde vinna och där vi borde göra det övertygande. Ja tendenserna fanns där.
Men 8 minuter efter Newcastles kvitteringsmål så hände det igen. En frispark utanför straffområdet ut mot kanten och vår egne lille superdansk Christian Eriksen stegade upp för att servera någon av våra starka huvudspelare en macka. Men så blev det inte. Istället så blev det så att Eriksens inlägg helt och hållet ställde Tim Krul i målet och bollen letade sig in i bortre hörnet.
Här kan vi var helt ärliga och säga att detta är ett sådant mål som mycket möjligt kunde dömas bort för offside. Lite av en 50/50 situation som kunde straffat oss där och med vår historik gällande otur i liknande situationer så säger jag bara ÄNTLIGEN så går det vår väg någon gång också. Så många gånger som sådana här 50/50 situationer har straffat oss och så många gånger vi stått där med skägget i brevlådan för liknande händelser så är det faktiskt lite befriande att det faktiskt gynnande oss för en gångs skull.

Efter detta har vi ytterligare en enormt läge att göra mål då Harry Kane får bollen på en perfekt hörna. Men Tim Krul räddar bollen på mållinjen. Bollen var aldrig över linjen och ännu en gång så segrar målkameran. Jag ska faktiskt säga att jag älskar denna rättvisa så numera finns med kameror. I dessa helt avgörande lägen i dagens fotboll så är det ett måste.

Här efter försöker Newcastle komma in i matchen utan någon egentlig farlighet. Vi lyckas avvärja de mesta. Någon knapp halvchans dyker upp men inget värt att nämna. Däremot så stack Tottenham upp någon enstaka gång och testade Krul men utan lycka.

I matchens absoluta slutskede där Newcastle försöker pressa på så får Mason, Kane och Lamela ett omställningsläge där Mason frispelar Harry Kane som i dessa lägen är så kylig. Där punkterade Kane matchen och 3-1 skulle även bli slutresultat. I samma stund som Kane sätter det sista målet så passar han på att tangera Gary Linekers målrekord på 30 gjorda mål under en och samma säsong i Spurströjan. Vem vet hur långt denne Kane kan gå. Hjärtat säger hur långt som helst!

 

Av: Christopher Hansson Jacobsson

About Christopher Jacobsson-Hansson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*