Townsends drömmål för England med fyra Spurs-spelare på plan

Fyra Spurs-spelare i England idag! Androw Townsend räddade England. Ryan Mason gjorde seniordebut i England med en målassist efter 5 minuter. Kyle Walker spelade andra halvlek. Och Harry Kane spelade hela matchen.

Vilken fin vecka det varit för Spurs representanter i England-tröjorna.

Mycket av förhandssnacket inför Englands träningsmatch mot Italien i Turin har såklart handlat om Harry Kane. Men med en klart försvagad startelva med många skadade spelare och där Roy Hodgson passade på att testa några nya spelare fick inte Kane mycket till bolleverans att jobba med. Han slet dock och hela laget jobbade upp sig rejält i andra halvlek. Mycket tack vare Carrick och Barkleys entré på mittfältet under andra halvlek.

Men ett England i 1-0 underläge (29 min) mot Italien räddades av inbytta Andros Townsend som återigen gjorde ett inhopp med mål (79 min), och ett snyggt sådant. Att just inbytta Ryan Mason (74 min) stod för förarbetet gjorde firandet mellan de fyra Spurs-spelarna om möjligt ännu finare.

Kane var nära att vinna hem ännu en seger för Roy’s England i slutminutrarna men 1-1 får man förmoda ändå var ett resultat båda lagen var nöjda med. En träningsmatch är en träningsmatch. Men ingen av Kane, Townsend eller Mason försämrade sina möjligheter till EM 2016-spel, that’s for sure.

Av: Mathias Bridfelt