Harry Kane-hysteri i England: mål på Wembley efter 79 sekunder

Dramaturgi i perfektion. Uppbyggnad. Förväntan. Och Drömmen blev sann.

Efter det i dubbel bemärkelse stora tryck i engelsk media kring att Harry Kane måste så spela i Englands EM-kvalmatch mot Litauen, så bytte Roy Hodgson in honom med tjugo minuter kvar att spela (i ledning 3-0). Och det tog 79 sekunder innan han gjorde sitt debutmål i Englands seniorlandslag.

Rena rama Buster*-sagan.

Man såg blicken i just utbytta målgöraren Wayne Rooney vid sidlinjen. Den sa allt. Den blicken avslöjade vad Rooney och alla just nu tänker: Är en ny superstjärna med engelska mått mätt född nu? Är detta Englands riddare och räddare?

Nåja, varken Roy Hodgson eller vi Spurs-fans borde bli too carried away. Det är fortfarande bara en dryg halv säsong som Harry Kane spelat top flight footie. Viktigast nu är att Kane inte blir skadad och att han får vila lite i sommar. Hoppas verkligen att Spurs och Englands landslagsförbundskaptener kommer överens om att Kane INTE behöver spela England U21 EM-turnering i sommar. Om seniorlandslaget ska kunna få en mogen och matchfit Kane till EM 2016 om ett drygt år är en försäsongssliten skadebenägen Kane det sista varken Spurs eller alla England-fans vill ha.

De övriga tre Spurs-spelarna i seniorspelartruppen denna matchdag Kyle Walker, Andros Townsend och Ryan Mason satt alla på bänken och fick ingen speltid. Danny Rose hade sedan några dagar tidigare kallats tillbaka till Tottenham Training Centre för rehab av en lättare skada.

England vs Litauen slutade 4-0 och tabloidrubrikerna talade i stort sett bara om Harry Kane.

*Fotnot. Buster – en tecknad serietidning som startades 1960 och snabbt nådde kultstatus bl a för sina hjältesagor om sportsliga amatörer som på ett magiskt sätt lyckades besegra de stora elitstjärnorna. 

Källa: http://www.bbc.com/sport/0/football/31968091

 

Av: Mathias Bridfelt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.