Europa League äventyret är över

En match som på förhand kunnat bli så spännande och rolig. slutade istället med en fruktansvärd besvikelse och med en tomhet inom sig.
Okej att man förlorar på bortaplan mot ett topplag i Italienska ligan. Det är helt okej. Men att göra det på två enorma tavlor som man knappt ser på korplagsnivå gör ju att det känns så tungt. Att äga hela matchen mer eller mindre och förlora med 2-0 känns som en spark mellan benen.
Skillnaden mellan Fiorentina och Tottenham i detta dubbelmöte är att vi skapar chanser och vägrar göra mål medan Fiorentina inte skapar chanser och ändå gör mål. Det är självklart en styrka från ”Violas” sida och det är bara att lyfta på hatten för dem idag.

Startelvan som fick chansen idag var:

Lloris
Chiriches Fazio Verthongen Davies
Stambouli Bentaleb
Lamela Eriksen Chadli
Soldado

Att vi ägde matchen är ingen underdrift. Bollinnehavet hade vi till 61% fördel och Fiorentina fick sikta in sig på kontringar. Och det gjorde dom rätt i med facit i hand. Några enstaka gånger så var de sånär att både Gomez och Salah bröt igenom men det kändes ändå som vi hade bra koll. Halvchanser får man släppa till så länge man kan skapa chanser själv också. Och det gjorde vi. Det absolut hetaste chansen är ett tydligt bevis på varför det slutade som det gjorde. En blixtsnabb omställning och en misslyckad offsidefälla från Fiorentina gjorde att Soldado och Chadli kom helt ensamma med målvakten. Men så fruktansvärt slarvigt gjort att Soldado när han ska vricka bollen till Chadli och mer eller mindre lägger den i famnen till målvakten. Så fruktansvärt dåligt och nonchalant gjort i ett läge där vi verkligen kunde ta ett oerhört övertag.

Istället för att sätta dit bollen själv så skulle vi hjälpa Fiorentina att göra mål. I ett läge där vi bara rullar boll i sidled och bakåt så slarvar vi där vi inte ens är pressade och helt plötsligt så är Mario Gomez helt fri och Fazio ser ut som en betongklump jämfört med Gomez. Och i ett friläge bränner aldrig Mario Gomez. 1-0 och det kändes väldigt surt.

Oturen skulle fortsätta. Eller ja. Otur och otur. Uttrycker mig gärna på annat sätt och säger att de bedrövliga försvarsspelet skulle fortsätta. Fiorentina anföll med två spelare mot 5!!!! försvarare och det var inte ens en halvchans när Gomez och Salah väggar sig förbi en enda gång genom 4 Tottenhamspelare och en stillastående Fazio som bara står och tittar. Verthongen fick bollen framför fötterna men brydde sig inte om bollen så Salah kunde enkelt smita förbi och lägga in bollen bakom en chanslös Lloris. Tyvärr såg det riktigt bedrövligt ut.

Vi försökte sedan pressa på och kanske kunde de bli ytterligare en grym vändning men tyvärr var det inte Spurs dag idag. Kändes som vi hela tiden var på fel sida. Precis som i slutet där vi faktiskt gör ett mål men Davies är på fel sida av backlinjen när passningen kommer och blir tyvärr avvinkad för offside.

Inget mer Europaspel och vi får lägga all fokus på Ligacupfinalen på söndag mot Chelsea och där hoppas vi på en repris sen senast. (5-2)

Betyg:
Hugo Lloris – 7 – Chanslös på målen och gör ett par bra räddningar
Vlad Chiriches – 5 – Tillhör en backlinje som är på korpnivå idag
Federico Fazio – 5 – Ställer mig frågandes vem som är snabbast mellan honom och ett kylskåp idag
Jan Verthongen – 4 – Kan vara superJans sämsta match?
Ben Davies –  5 – Bäst i backlinjen idag och det säger inte mycket.
Stambouli – 6 – Kommer undan med godkänt idag
Bentaleb – 7 – Tottenhams bästa spelare. Konstigt byte?
Chadli – 5 – Även han kan så mycket mer än vad som syns idag
Eriksen – 6 – En av få som faktiskt försöker
Lamela – 5 – Börjar faktiskt tvivla på den potentialen killen har’
Soldado – 3 – Vill karln ens spela boll

 

 
AV: Christopher Hansson Jacobsson