Inför Fiorentina – Spurs

[EUROPA LEAGUE] En av säsongens tuffaste veckor. Inte för att det är många matcher på en och samma vecka men däremot så har vi två tuffa matcher där vi supportrar nästan skriker efter seger. Hur skönt hade det inte varit med att först ta sig vidare mot Fiorentina nere i Florens för att sen komma hem till London och köra en repris från förra månaden då vi körde över Chelsea. Fast denna gången är de då på Wembley i ligacupfinalen.

Förra torsdagen så mötte vi Fiorentina på hemmaplan och det första 20 minuterna var fruktansvärt bra. Det hade kunnat stå 3,4-0 men den lilla turen hade vi inte med oss. Istället så omformerade Vincent Montella sina mannar och rent taktiskt så fick Fiorentina komma mer och mer in i matchen. Och om vi ska vara helt ärlig och bortser från de första tjugo minuterna så var 1-1 ett rättvist resultat.

Nu är de en ny match och den kan sluta precis hur som helst. Av många olika anledningar.
1. Vilken startelva kommer spelas?
2. Är vi inne i en liten svacka? Ett par matcher sedan vi vann nu!
3. Hur ska laget formeras rent taktiskt?
4. Vilka spelare orkar spela fullt ut både Torsdag och Söndag?

Ja frågorna är många. Men som jag ser det så tror jag att bästa möjliga elva kommer att matchas i båda matcherna. Kommer nog inte slå på många spelare. Rose och Dier står garanterat över första matchen för Fazio och Davies.
Skadorna är minimala för oss just nu och Pochettino kan formulera laget fritt som de ser ut i skrivande stund.
Svackan då? Är de något att oroa sig för? Har de varit för många matcher? Nä jag tror inte det. Man kan inte alltid vinna och tittar vi på spelet så har väl marginalerna kanske inte varit på vår sida och så är de om man ser under en hel säsong.

I en match man måste göra mål i mot ett Italienskt motstånd som är kända för att spela på sitt taktiska, defensiva spel så gäller det att hitta en riktigt bra balansgång på hur hårt man ska pressa framåt. Kommer ni ihåg matchen mot QPR där vi vinner i inledningen av säsongen med 4-0. Den matchen är ett praktexempel på hur jag tror vi ska spela nu. Låt Fiorentina rulla boll i egen backlinje och sätt en fruktansvärd press i uppspelningsfasen där man som defensivt lagda lag är oerhört svaga. Där man känner sig trygg ska vi såra för att göra mest skada!

Tänkbar startelva om jag själv får gissa:

inför fiorentina spurs gissad startelva

Spelarna Brad Friedel, Younes Kaboul, Etienne Capoue, Cristian Ceballos, DeAndre Yedlin och Emmanuel Adebayor stannade kvar på Tottenham Training Centre i Enfield, Norra London.

Slutresultat 2-2 där vi som vanligt avgör i sista tredjedel genom ett frisparksmål av Christian Eriksen.

Av: Christopher Jacobsson-Hansson

4 comments

  1. Johan Sjöström

    Jag tycker vi var så mycket bättre än Fio i första matchen och jag tror vi kommer kapitalisera på det nu. Tror att vi kommer göra 2 bollar i första. Sen kommer vi såklart släppa in lite mål också men ett slutresultat runt 4-3 (till oss) är både roligt och ger bra på matchen. COYS TO DARE IS TO DO

  2. Alexander Leijon

    Starta med Townsend. Han hade det ju riktigt roligt på kanten emot Pasqual senast.. tog sig förbi var enda gång

    • Johan Wikström

      Håller helt med dig här Alexander, jag var mycket imponerad över Andros insats senast och skulle gärna se honom få starta idag.

  3. Frågan är om Poch verkligen vågar slita på både Eriksen, Dembele och Bentaleb från start i Florens? Känns som att någon av dem får vila. Jag är iofs personligen FÖR att de bästa starta nu – det gäller ALLT på torsdag – gå vidare mot glory eller lämna Italien med svansen mellan benen…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.